Uploaded image for project: 'Appcelerator Studio'
  1. Appcelerator Studio
  2. TISTUD-8760

Android: Debugging for android device throws "java.lang.NoClassDefFoundError: org/chromium/sdk/JavascriptVmFactory"

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: High
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: Release 4.9.0
    • Fix Version/s: Release 4.9.0
    • Component/s: Android, Debugging
    • Labels:
      None
    • Environment:
    • Story Points:
      5
    • Sprint:
      2017 Sprint 10 Studio

      Description

      Steps to reproduce:
      1. Make sure you have Appc studio 4.9.0.201704240654.
      2. Create a project in studio & set some breakpoints for debugging.
      3. Debug the app for android device.

      Actual Results:

      1. While building we see error:

      !ENTRY org.eclipse.core.jobs 4 2 2017-05-10 15:40:10.825
      !MESSAGE An internal error occurred during: "Launching Appcelerator Android Device - abirsmk".
      !STACK 0
      java.lang.NoClassDefFoundError: org/chromium/sdk/JavascriptVmFactory
      	at com.appcelerator.titanium.android.ui.launching.device.AndroidDebugOnDeviceLaunchConfigurationDelegate.getJavascriptVmFactory(AndroidDebugOnDeviceLaunchConfigurationDelegate.java:182)
      	at com.appcelerator.titanium.android.ui.launching.device.AndroidDebugOnDeviceLaunchConfigurationDelegate.connect(AndroidDebugOnDeviceLaunchConfigurationDelegate.java:252)
      	at com.appcelerator.titanium.android.ui.launching.device.AndroidDebugOnDeviceLaunchConfigurationDelegate.launch(AndroidDebugOnDeviceLaunchConfigurationDelegate.java:122)
      	at org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(LaunchConfiguration.java:885)
      	at org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(LaunchConfiguration.java:739)
      	at org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin.buildAndLaunch(DebugUIPlugin.java:1039)
      	at org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin$8.run(DebugUIPlugin.java:1256)
      	at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:54)
      

      2. The build succeeds & the app installs & launches on the device but it is stuck at the splash screen.
      3. If debugging for emulator we do not see any error but app still hangs on the splash screen.

      Expected Results:

      1. The app should launch fine & the breakpoint should be hit successfully.

        Attachments

          Activity

            People

            • Assignee:
              kkolipaka Kondal Kolipaka (Inactive)
              Reporter:
              lchoudhary Lokesh Choudhary
              Reviewer:
              Prashanth Pedduri (Inactive)
            • Watchers:
              4 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved: