Uploaded image for project: 'Titanium SDK/CLI'
  1. Titanium SDK/CLI
  2. TIMOB-26320

Xcode 10: Cannot build native modules in Xcode IDE when using new build-system (default)

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Resolved
    • Priority: Critical
    • Resolution: Hold
    • Affects Version/s: None
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: iOS
    • Labels:
      None

      Description

      Related to TIMOB-26109, Xcode cannot find the header-source-paths used before (e.g. #import "TiApp.h") from ~/Library/Application Support/Titanium/mobilesdk/osx/7.3.0.GA/iphone/include/ anymore. While building the module works fine, building the library from Xcode, for example to debug the development process, does not work anymore. The radar is rdar://40906817 and it's still open after 2 months of iOS 12 / Xcode 10 Beta testing.

      For our current module architecture, this is fundamental. For our new Swift support and framework-based modules, this will not be an issue anymore, but all existing modules will still be affected by it.

      As a workaround, the developer can go to File > Project Settings and select the "Legacy Build System" which does not has this issue.

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              People

              • Assignee:
                hknoechel Hans Knöchel
                Reporter:
                hknoechel Hans Knöchel
              • Watchers:
                1 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved:

                  Backbone Issue Sync

                  • Titanium SDK/CLI <> Titanium Mobile
                    Synced with:
                    TIMOB-6537
                    Sync status:
                    ERROR
                    Last received:
                    Last sent:

                    Git Source Code