Uploaded image for project: 'Titanium SDK/CLI'
  1. Titanium SDK/CLI
  2. TIMOB-19707

iOS: Error: "DefaultIcon.png cannot be used because it contains an alpha channel"

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: High
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: None
    • Fix Version/s: Release 5.1.0
    • Component/s: CLI, iOS
    • Labels:
      None
    • Environment:

      5_X_0 master

    • Story Points:
      5
    • Sprint:
      2015 Sprint 21 Tooling

      Description

      To create:

      • appc use 5.0.0
      • install 5.0.0.GA
      • appc new
      • appc run
      • appc ti clean
      • Remove SDK version from tiapp.xml
      • appc ti sdk install -d --branch 5_1_X 5.1.0.v20151021132025
      • appc use 5.0.3
      • appc run

      Actual: The following error is returned:

      [ERROR] :  /Users/wluu/Documents/Appcelerator_Studio_Workspace/monkeyPre/DefaultIcon.png cannot be used because it contains an alpha channel
      [ERROR] :  Create an image named "DefaultIcon-ios.png" that does not have an alpha channel in the root of your project
      [ERROR] :  It is highly recommended that the DefaultIcon.png be 1024x1024
      TRACE  | titanium exited with exit code 1
      ERROR  | Error: ti run exited with error code 1
          at ChildProcess.<anonymous> (/Users/wluu/.appcelerator/install/5.1.0-38/package/node_modules/appc-cli-titanium/plugins/run.js:92:66)
          at ChildProcess.emit (events.js:110:17)
          at Process.ChildProcess._handle.onexit (child_process.js:1074:12)
      

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              People

              • Assignee:
                cbarber Chris Barber
                Reporter:
                jhaynie Jeff Haynie (Inactive)
                Reviewer:
                Feon Sua Xin Miao
              • Watchers:
                2 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved:

                  Backbone Issue Sync

                  • Titanium SDK/CLI <> Titanium Mobile
                    Synced with:
                    TIMOB-20485
                    Sync status:
                    ERROR
                    Last received:
                    Last sent:

                    Git Integration