Uploaded image for project: 'Alloy'
  1. Alloy
  2. ALOY-876

Alloy 1.3.0 - Could not find app.js

    Details

      Description

      test case update

      The test case was slightly unclear as to what would cause this. If you follow the instructions below you will not cause the error on the first attempt. You need to do the following.

      1. Create a new alloy app
      2. Put the following in alloy.js

        Alloy.isTablet = false;
        Alloy.isHandheld = true;
        

      3. Run the app for ios once. It should start successfully.
      4. Now delete the Resources folder
      5. Attempt to run the app again (or just compile for alloy, may make it easier to read the log). You should see the alloy log state that it is using the cached app.js, which has since been deleted. This should cause an error.

      original

      Hi,

      I sometimes have the problem that my app.js is not generated. I'm using Alloy 1.3.0 and SDK 3.2.0. To reproduce this issue follow the following steps:

      • Delete the complete Resource directory.
      • Make sure you have something in alloy.js. For instance
        Alloy.isTablet = false;
        Alloy.isHandheld = true;
      • Run for instance the following command:

        titanium build -p ios --sdk 3.2.0.v20131108155642
        

      Same issue with just running alloy compile.... Deleting the Resource directory is more or less just to demonstrate the issue. I do not exactly remember how I ran into this issue. I usually never delete the Resource directory but I could reproduce it this way. In this case the buildLog / hash of the app.js still exists but app.js does not exist under the Resource directory and won't be created.

      Result

      You will notice an empty Resources/app.js and no Resource/iphone/app.js. After opening Titanium Studio, making a whitespace change to alloy.js and saving the file, the app.js will be generated correct on the next titanium build run. But only if I make a change to the file. Re-running the above titanium build command does not work.
      I guess it is related to ALOY-866 as I can see in the build process it things the app.js is there and it wants to use the cached one.

      Q&A Ticket: http://developer.appcelerator.com/question/159428/alloy-130---could-not-find-appjs

      Environment

      • OSX 10.8.5
      • iOS Simulator 7.0
      • Xcode 5.0.1
      • Latest Titanium SDK: 3.2.0.v20131108155642
      • Latest Titanium CLI Master 3.2.0
      • Latest Alloy Master 1.3.0

        Attachments

          Activity

            People

            • Assignee:
              tlukasavage Tony Lukasavage
              Reporter:
              jicks83 Jick Steen
              Tester:
              Federico Casali
            • Watchers:
              4 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved:

                Backbone Issue Sync

                • Backbone Issue Sync is enabled for your project, but we do not have any synchronization info for this issue.

                  Git Integration